fejlecmob   system
  bemutatkozás termékek referenciákkatalógusokelérhetőségeklinkek
i i  
   
   
   
   
   
 
 
     
     
     
     
     
     
i
i Álpadló és fém álmennyezetek i
 

A szerelt padlókról általában

Eredetileg a szerelt padlók konstrukcióját a szerverszobák, transzformátor állomások, irodák számára fejlesztették ki. Minden olyan helység számára javallott, ahol a telekommunikációkhoz való könnyű hozzáférés a munkafolyamat megzavarása nélkül is követelmény. Szerelt padló alatt nem csak elektromos kábelek futhatnak, hanem vízvezetékek, szennyvízcsatornák, magas nyomású levegő vezetékek, vákuumtisztító rendszerek, stb. A szerelt padló fontos előnye, hogy használható úgy, mint a légkondicionáló rendszer része. Például olyan rendszerekben, ahol szigorú követelményeket állítottak a szellőzéssel és a levegő áramlásának vezérlésével szemben.

Felhasználási területei

A megbízhatósága, konstrukciója egyszerűsége miatt az álpadló használata nélkülözhetetlen a bankokban, irodákban, számítógépes központokban, repülőterek irányítóközpontjaiban, előcsarnokokban, bemutató szalonokban, szerver- és kapcsolótermekben, laboratóriumokban, telefonközpontokban.

Két fő típusa

Álpadló (DOBO - Doppelboden): legfontosabb jellemzője, hogy bontható, azaz beépítés után az alatta levő tér károkozás nélkül hozzáférhető. Csoportosítani lehet az anyaga (gipszrost, cementrost, farost, fém), teherbírása és felülete szerint.
Üreges álpadló (HOBO - Hohlraumboden): legfontosabb jellemzője, hogy nem bontható.

Két fő csoportja létezik:

  • Öntött üreges álpadló: A teherviselő réteg egy vékony, legtöbbször fából, gipsz- vagy cementrostból vagy speciális gipszkartonból készült bentmaradó zsaluzatra öntött esztrichből áll.

  • Száraz üreges álpadló: Gyorsan felépíthető, víz bevitele nélkül készülő kettőspadló rendszer. Nagy előnye, hogy beépítését követően 24 órán belül véglegesen burkolható

Felületek

A szerelt padló felülete készülhet linóleumból, PVC-ből, laminált parkettából, parkettából, kőből, kerámiából és szőnyegpadlóból az irodai helységekhez, bárokhoz vagy kávézókhoz, vagy antisztatikus vinil felülettel műszaki helységek, telefonközpontok, elektromos berendezések elhelyezésére szolgáló helységekben.


Linder Group

Fém álmennyezetek

A mennyezetek azok a szerkezetek, amik egy padló vagy teto alsó oldalát befedi és a helyiség feloli felületét képezi. Álmennyezeteknek azokat a mennyezeteket tekintjük, amelyek függeszto vagy más, közvetlenül a teherhordó födémhez rögzített segédszerkezet segítségével a födém alá meghatározott távolságban kerülnek rögzítésre. Az álmennyezetek azon fajtáit, melyek – különféle felületképzéssel ellátott – látható szerkezeti elemei fémbol készülnek, fém álmennyezeteknek nevezzük.

A fém álmennyezetek anyagtulajdonságaikból fakadóan alkalmasak kül- és beltéri használatra is. Jellemzo felhasználási területei igényes köz- és irodaépületek közösségi terei (lift eloterek, folyosók, vizesblokkok stb.), tornatermek valamint tisztatéri helyiségek. Kültéri alkalmazás esetén a tartószerkezeteknek külön eloírásoknak kell megfelelniük.

Formáját és rendszerét tekintve lehet kazettás, sávos, lamellás, bandraszteres, vitorla és egyedi. A fém álmennyezetekbe beépítheto világítás, revíziós nyílás, huto-futo rendszer is. A fém álmennyezeti elemek a legkülönbözobb perforációjúak lehetnek.

 
i   i
 
  Mobil-Wand kft. © 2007-2010 - 2040 Budaörs, Gyár u. 2. - minden jog fenntartva