fejlecmob   system
  bemutatkozás termékek referenciákkatalógusokelérhetőségeklinkek
i i  
   
   
   
   
   
 
 
     
     
     
     
     
     
i
i Tisztaterek i
 


Cégünk foglalkozik tisztaterek kialakításával is. Tisztatérnek azokat a helyiségeket nevezzük, ahol a lebegő részecskék mérete és száma a kívánt értékeknek megfelelően szabályozott. E követelménynek olyan speciális előállító-egységekben szükséges megfelelni, ahol a környezeti levegőben található részecskék vagy csírák a gyártás során károkat okozhatnának.

A tisztatér-technológiát félvezetőgyártásban, optikai- és lézertechnológiában, űrhajózásban, orvosi- és biológiai kutatásban, nanotechnológiában használják.

A tisztatereket úgy tervezik, hogy a levegő által tartalmazott lebegő részecskék számát - amik a helyiségbe bejutnak vagy ott keletkeznek - az adott szintre csökkentsék. A követelményeknek megfelelően a részecske- és csíraszámot, a hőmérsékletet, a páratartalmat és a légnyomást is kontrollálni lehet.

Ezen feltételek teljesítéséhez különböző eljárásokat alkalmaznak, hogy megakadályozzák a levegő nemkívánatos részecskéinek bejutását vagy annak eltávolítását elősegítsék. Mivel ezen terekben a szennyeződések és részecskék legnagyobb forrásai az ott dolgozó emberek, külön ilyen célokra fejlesztett védőruhák, eszközök, szerszámok, cipők és speciális légáramoltatási rendszerek használatával érik el a kívánt értékeket. A tisztatéri légáramoltatási rendszereknek két fő típusa használatos: a turbulens és a lamináris. A turbulens változatnál a szűrt levegő keverésével egyenletes mértékben oszlatják szét a részecskéket, a laminárisnál pedig általában függőleges irányú, légfüggönyszerű áramoltatással megakadályozzák a különböző részecskesűrűségű légtömegek keveredését. Az elszívás legtöbbször a perforált álpadlón keresztül történik.

 
i   i
 
  Mobil-Wand kft. © 2007-2010 - 2040 Budaörs, Gyár u. 2. - minden jog fenntartva